CEVAP
Özellikle dînî yazılar rastgele paylaşılmamalıdır. Başka şeye benzemez, çok veballi bir iştir. Ecza deposundan alınan her çeşit ilacı, hastanın hastalığını bilmeden, (Sizin için bu ilaçlar şifalıdır) demek bile, bundan daha az zararlıdır. Belki paylaşılan yazıdaki ifade doğru olabilir. Ama her doğru her yerde söylenmez. O ifadenin yayılmak istenmesi, maksatlı da olabilir, yanlış anlaşılabilir veya fitneye sebep olabilir.
Bir diğer husus da, yazı doğru olsa bile, söyleyen, uygun biri olmayabilir. Böylece onun diğer sözlerine de güvenilmesine, ona karşı sevgi beslenmesine sebep olabilir. Bunun için Seyyid Abdülhakîm Arvâsî hazretlerine, (Şu din kitabı uygun mu?) diye sorulunca, (Kitabın içindekilerin hepsi doğrudur, fakat bu kitabı okuyan kimse zehirlenir, çünkü yazarının habis [kötü] ruhu satırlara aksetmiş) buyurur. Başka bir zaman da, habis kimselerin yazdığı bilgilerin, doğru olsa da, zararlı olacağını göstermek için, (Şifa, suyun geldiği boruya tâbidir. Pis borudan şifa gelmez) buyurmuştur. Demek ki salih zatların kitaplarından alınmayan doğru yazılara itibar etmemeli. Bir başka husus da, doğru kitaplardan bile alınsa, her yazı böyle yerlerde paylaşılmamalı. Tepkilere, tartışmalara veya başka zararlara sebep olabilir.
Ehl-i sünnet âlimlerinin eserleri esas alınarak sadece güzel ahlak ve iman bilgileriyle ilgili, itiraz edilmeyecek, tepkiye sebep olmayacak genel hususlar paylaşılabilir. Ama en güzeli www.hakikatkitabevi.net adresindeki Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını bildirmek ve okutmak için bu linki tavsiye etmektir. Bunu bile, tepkiye sebep olacak yerlere yazmamalı.
Edepsiz âlim olmaz
Edepli dine uyar, fâsık ve zâlim olmaz,
Çok ilim öğrense de, edepsiz âlim olmaz.