CEVAP
Uygun olmaz. Günah işleyerek dine hizmet edilmez. Evlenmek için de olsa, bu da bir flört çeşididir. Flörtle eş bulunmaz. Görüştüğümüz uygun birisi bile olsa, bu yolla aranmaz. Hele genç kızların, böyle sitelere üye olmaları hiç uygun değildir. Kötü niyetli veya cahil kimselerin oyununa gelmelerine, evden kaçarak buluşmalarına bile sebep olabilir. Hiç kötü bir şeye sebep olmasa bile, görüşmenin kendisi kötüdür.
Aşağılık zina
Sual: (Nikâhsız yaşamak, aşağılık bir zinadır) deniyor. Aşağılık olmayan zina da mı olur?
CEVAP
Öyle anlamak yanlıştır. Aşağılık olmayan zina da vardır denmiyor. Zina kötülenip, aşağılık bir iş deniyor. Bu şekilde söylenenlere birkaç örnek verelim:
1- (Necis olan şarap dökülmüş bir elbise ile namaz kılınmaz) dense, (Necis olmayan şarap da mı vardır?) denmesi, yanlış olur. Şarabın necis olduğunu bildirmek için söylenmiştir.
2- (Pis idrar süte dökülse, o süt içilmez) dense, (Temiz idrar da mı olur?) demek yanlıştır. İdrarın pis olduğu vurgulanmak isteniyor.
3- (Büyük Allah’ımız günahımızı affeder) denince hâşâ, (Küçük Allah da mı vardır?) demek çok yanlıştır. Yüce Allah denince de, yücesi olmayan da var anlaşılmaz. Burada Allah’ın büyük, yüce olduğu anlatılmak isteniyor.
Eve girip çıkarken
Sual: Eve girip çıkarken hangi duaları okumalı?
CEVAP
Eve Âyet-el kürsi ve İhlas suresini okuyarak girmeli. Bir hadis-i şerif meali:
(Eve girerken İhlas-ı şerifi okuyan, yoksulluk görmez!) [Ey Oğul İlmihali]
Eshab-ı kiramdan Süheyl radıyallahü anh, bu tavsiyeye uyarak zengin olmuştur.
Eve sağ ayakla girip selam vermeli. Evde kimse yoksa, (Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhissâlihîn) demeli. Evden çıkarken de Âyet-el-kürsi’yi okumalı. Bir hadis-i şerif meali:
(Evinden çıkarken “Bismillâh, tevekkeltü ‘alallâh, Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh” diyen, tehlikelerden korunur, şeytan ondan uzaklaşır.) [Tirmizi]
Evden çıkarken Âyet-el-kürsi’yi okuyan her işinde başarılı olur. Eve gelince de okunursa, iki Âyet-el-kürsi arasındaki işler hayırlı olur.